Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

SuriMAM cooking

op zoek naar de soul van de Surinaamse keuken

SuriMAM Cooking is een uitnodigend Surinaams kookboek van de drie zussen Waal met een selectie van de lekkerste recepten en belangrijkste culinaire gebruiken uit Suriname. Met tongstrelende, authentieke Surinaamse gerechten van natuurlijke en gemakkelijk verkrijgbare ingrediënten: klassiekers zoals pom en roti, pindasoep met tom tom, gele pesiesoep en ook gemberbier. Allerlei recepten, van feestelijke maaltijden, lekkere hapjes, soepen en sauzen tot zoete nagerechten, zijn vertegenwoordigd in dit boek.
Lees meer >

'Dit boek bestaat uit de lekkerste authentieke recepten en het beste Surinaamse kookgeheim'

Foodies

'De Surinaamse gezelligheid is voelbaar op elke pagina!'

Ramon Beuk

'SuriMAM cooking bevat 80 tongstrelende Surinaamse gerechten.'

Zin

'Ik ben blij dat er weer een Surinaams kookboek is verschenen.'

NRC Next

Moreen Waal

De passie voor de Surinaamse keuken hebben de zussen Waal niet van een vreemde. Geboren in Amsterdam en opgevoed door een moeder die begin jaren 60 vanuit Suriname met de boot naar Nederland emigreerde.

Als kleine meisjes waren de zussen al erg nieuwsgierig en ondernemend. Moreen, de oudste, had op haar 6e jaar al de specialiteit van de familie Waal gemaakt, namelijk de Surinaamse bruine bonen met rijst. Bij tante Alma leerden ze Surinaamse kip bereiden, van tante Julia zalm met zoete aardappelen en van hun eigen moeder haar specialiteit pom. De voorbereidingen, de saamhorigheid en de gezellige tories (verhalen) tijdens het bereiden van de maaltijden waren een waar feest bij de familie Waal!

De zussen kwamen al snel tot de conclusie: deze recepten mogen niet verloren gaan! Ze zijn zich gaan verdiepen in de authentieke Creoolse recepten maar ook in de voedingrijke Surinaamse groenten.

'SuriMAM Cooking is een verwijzing naar de voorletters van onze namen: Moreen, Aretha en Martha, en is tevens een eerbetoon aan onze moeder Norine, die als alleenstaande moeder ons de liefde voor deze keuken heeft meegegeven. Soso Lobi! Kook met aandacht en liefde.' Moreen, Aretha en Martha

Meer boeken van deze auteur

Aretha Waal

De passie voor de Surinaamse keuken hebben de zussen Waal niet van een vreemde. Geboren in Amsterdam en opgevoed door een moeder die begin jaren 60 vanuit Suriname met de boot naar Nederland emigreerde.

Als kleine meisjes waren de zussen al erg nieuwsgierig en ondernemend. Moreen, de oudste, had op haar 6e jaar al de specialiteit van de familie Waal gemaakt, namelijk de Surinaamse bruine bonen met rijst. Bij tante Alma leerden ze Surinaamse kip bereiden, van tante Julia zalm met zoete aardappelen en van hun eigen moeder haar specialiteit pom. De voorbereidingen, de saamhorigheid en de gezellige tories (verhalen) tijdens het bereiden van de maaltijden waren een waar feest bij de familie Waal!

De zussen kwamen al snel tot de conclusie: deze recepten mogen niet verloren gaan! Ze zijn zich gaan verdiepen in de authentieke Creoolse recepten maar ook in de voedingrijke Surinaamse groenten.

'SuriMAM Cooking is een verwijzing naar de voorletters van onze namen: Moreen, Aretha en Martha, en is tevens een eerbetoon aan onze moeder Norine, die als alleenstaande moeder ons de liefde voor deze keuken heeft meegegeven. Soso Lobi! Kook met aandacht en liefde.' Moreen, Aretha en Martha

Meer boeken van deze auteur

Martha Waal

De passie voor de Surinaamse keuken hebben de zussen Waal niet van een vreemde. Geboren in Amsterdam en opgevoed door een moeder die begin jaren 60 vanuit Suriname met de boot naar Nederland emigreerde.

Als kleine meisjes waren de zussen al erg nieuwsgierig en ondernemend. Moreen, de oudste, had op haar 6e jaar al de specialiteit van de familie Waal gemaakt, namelijk de Surinaamse bruine bonen met rijst. Bij tante Alma leerden ze Surinaamse kip bereiden, van tante Julia zalm met zoete aardappelen en van hun eigen moeder haar specialiteit pom. De voorbereidingen, de saamhorigheid en de gezellige tories (verhalen) tijdens het bereiden van de maaltijden waren een waar feest bij de familie Waal!

De zussen kwamen al snel tot de conclusie: deze recepten mogen niet verloren gaan! Ze zijn zich gaan verdiepen in de authentieke Creoolse recepten maar ook in de voedingrijke Surinaamse groenten.

'SuriMAM Cooking is een verwijzing naar de voorletters van onze namen: Moreen, Aretha en Martha, en is tevens een eerbetoon aan onze moeder Norine, die als alleenstaande moeder ons de liefde voor deze keuken heeft meegegeven. Soso Lobi! Kook met aandacht en liefde.' Moreen, Aretha en Martha

Meer boeken van deze auteur
25,99

Je bestelt en rekent af bij:

  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books
Bindwijze
hardback
  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789024577675
  • Pagina's: 176
  • Publicatiedatum: 12-10-2017
Op voorraad

Gratis verzending

Op werkdagen voor 21.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij:

  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:
  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay
Bekijk de inhoud van dit boek ➔
SuriMAM Cooking is een uitnodigend Surinaams kookboek van de drie zussen Waal met een selectie van de lekkerste recepten en belangrijkste culinaire gebruiken uit Suriname. Met tongstrelende, authentieke Surinaamse gerechten van natuurlijke en gemakkelijk verkrijgbare ingrediënten: klassiekers zoals pom en roti, pindasoep met tom tom, gele pesiesoep en ook gemberbier. Allerlei recepten, van feestelijke maaltijden, lekkere hapjes, soepen en sauzen tot zoete nagerechten, zijn vertegenwoordigd in dit boek.

Moreen Waal

De passie voor de Surinaamse keuken hebben de zussen Waal niet van een vreemde. Geboren in Amsterdam en opgevoed door een moeder die begin jaren 60 vanuit Suriname met de boot naar Nederland emigreerde.

Als kleine meisjes waren de zussen al erg nieuwsgierig en ondernemend. Moreen, de oudste, had op haar 6e jaar al de specialiteit van de familie Waal gemaakt, namelijk de Surinaamse bruine bonen met rijst. Bij tante Alma leerden ze Surinaamse kip bereiden, van tante Julia zalm met zoete aardappelen en van hun eigen moeder haar specialiteit pom. De voorbereidingen, de saamhorigheid en de gezellige tories (verhalen) tijdens het bereiden van de maaltijden waren een waar feest bij de familie Waal!

De zussen kwamen al snel tot de conclusie: deze recepten mogen niet verloren gaan! Ze zijn zich gaan verdiepen in de authentieke Creoolse recepten maar ook in de voedingrijke Surinaamse groenten.

'SuriMAM Cooking is een verwijzing naar de voorletters van onze namen: Moreen, Aretha en Martha, en is tevens een eerbetoon aan onze moeder Norine, die als alleenstaande moeder ons de liefde voor deze keuken heeft meegegeven. Soso Lobi! Kook met aandacht en liefde.' Moreen, Aretha en Martha

Meer boeken van deze auteur

Aretha Waal

De passie voor de Surinaamse keuken hebben de zussen Waal niet van een vreemde. Geboren in Amsterdam en opgevoed door een moeder die begin jaren 60 vanuit Suriname met de boot naar Nederland emigreerde.

Als kleine meisjes waren de zussen al erg nieuwsgierig en ondernemend. Moreen, de oudste, had op haar 6e jaar al de specialiteit van de familie Waal gemaakt, namelijk de Surinaamse bruine bonen met rijst. Bij tante Alma leerden ze Surinaamse kip bereiden, van tante Julia zalm met zoete aardappelen en van hun eigen moeder haar specialiteit pom. De voorbereidingen, de saamhorigheid en de gezellige tories (verhalen) tijdens het bereiden van de maaltijden waren een waar feest bij de familie Waal!

De zussen kwamen al snel tot de conclusie: deze recepten mogen niet verloren gaan! Ze zijn zich gaan verdiepen in de authentieke Creoolse recepten maar ook in de voedingrijke Surinaamse groenten.

'SuriMAM Cooking is een verwijzing naar de voorletters van onze namen: Moreen, Aretha en Martha, en is tevens een eerbetoon aan onze moeder Norine, die als alleenstaande moeder ons de liefde voor deze keuken heeft meegegeven. Soso Lobi! Kook met aandacht en liefde.' Moreen, Aretha en Martha

Meer boeken van deze auteur

Martha Waal

De passie voor de Surinaamse keuken hebben de zussen Waal niet van een vreemde. Geboren in Amsterdam en opgevoed door een moeder die begin jaren 60 vanuit Suriname met de boot naar Nederland emigreerde.

Als kleine meisjes waren de zussen al erg nieuwsgierig en ondernemend. Moreen, de oudste, had op haar 6e jaar al de specialiteit van de familie Waal gemaakt, namelijk de Surinaamse bruine bonen met rijst. Bij tante Alma leerden ze Surinaamse kip bereiden, van tante Julia zalm met zoete aardappelen en van hun eigen moeder haar specialiteit pom. De voorbereidingen, de saamhorigheid en de gezellige tories (verhalen) tijdens het bereiden van de maaltijden waren een waar feest bij de familie Waal!

De zussen kwamen al snel tot de conclusie: deze recepten mogen niet verloren gaan! Ze zijn zich gaan verdiepen in de authentieke Creoolse recepten maar ook in de voedingrijke Surinaamse groenten.

'SuriMAM Cooking is een verwijzing naar de voorletters van onze namen: Moreen, Aretha en Martha, en is tevens een eerbetoon aan onze moeder Norine, die als alleenstaande moeder ons de liefde voor deze keuken heeft meegegeven. Soso Lobi! Kook met aandacht en liefde.' Moreen, Aretha en Martha

Meer boeken van deze auteur

Gratis inkijkexemplaar

Onze tips voor de Kinderboekenweek