Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Drie vragen aan Anna ThomasAnna Thomas is het pseudoniem van Nederlandse feelgoodauteur Marja West.

Wat vind je zo leuk aan het schrijven van feelgoodboeken?

In 2013 heb ik mijn leven volledig omgegooid omdat ik niet gelukkig was met mijn werk, en ben gaan schrijven. Schrijven, verhalen verzinnen, maakt me wel gelukkig. Als schrijver duik je in een andere wereld vol met door jou gecreëerde personages. Ik bouw hun huizen, een relatie, kinderen (of niet), vrienden (leuke en minder leuke) en soms zelfs vijanden. Daarna geef ik ze een karakter. Om zo’n karakter interessant te houden geef ik ze een innerlijke strijd: het doel, en deze kan alleen maar bereikt worden via een dal. In feelgood kan ik ook mijn edgy dialogen kwijt en mag ik mijn hoofdpersoon de meest gekke dingen laten doen, daar word ik zelf ook vrolijk van.

Hoe kies jij de namen van je personages?

O jee, als ik hier antwoord op ga geven verlies ik in één avond mijn hele Facebook-kring… Oké, je voelt hem al aankomen: van Facebook (meestal tenminste). Ik combineer voor- en achternaam uit mijn vriendenkring. Het is niet anders. Heel soms steek ik een heel klein beetje de draak met oude buren of vage kennissent. Altijd zo smaakvol mogelijk, uiteraard.

Waarom moet iemand die van feelgood houdt de Nueva Vida-serie lezen?

Ik heb mijn ziel in Nueva Vida gestopt. Het gaat over drie vriendinnen op een kruispunt in hun leven. Het gaat over liefde, verdriet, oud zeer en nieuw geluk, over jezelf leren kennen en vooral: accepteren, maar ook over de waarheid die twee kanten heeft, en over het leven, waarin altijd een toekomst zit.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang een GRATIS e-book bij je aanmelding en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.