Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

De Nationale Voorleesdagen 2020Op 22 januari 2020 starten De Nationale Voorleesdagen. Tot 2 februari is er in de bibliotheek, boekhandel en op scholen extra aandacht voor voorlezen! Want er zijn super veel goede redenen om voor te lezen. Ben jij op zoek naar een fijn boek om zelf uit voor te gaan lezen? Luitingh-Sijthoff tipt graag een paar mooie voorlees- en prentenboeken. Boeken die natuurlijk heerlijk zijn om uit voorgelezen te worden als kind, maar die stiekem voor volwassenen ook erg leuk zijn!

Wil je op de hoogte gehouden worden over alle kinderboeken? Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor de leukste acties, nieuwe boeken en leesfragmenten. Of volg ons op Instagram: VIB Kids.

 

Klein Konijn - Niet verdwaald

John Bond

In Klein Konijn – (Niet) verdwaald verrast John Bond jong en oud met een origineel en sprankelend verhaal over een wel heel ondernemend konijn. Een prentenboek om van te smullen!

€ 14,99
Bestel

Nieuwe vrienden

Marte Jongbloed & Natasha Stenvert

Vinnie & Flos – Nieuwe vrienden van Pluim-winnares Marte Jongbloed en Natascha Stenvert bevat herkenbare verhalen voor kleuters. Onder het motto ‘Samen durven ze alles’ geven Vinnie en zijn ondeugende vriendje Flos jonge kinderen net dat beetje zelfvertrouwen om nieuwe dingen uit te proberen.

€ 15,99
Bestel

Allemaal familie

Pieter Feller & Natasha Stenvert

Er is een nieuw meisje in Kolletjes klas. Ze komt uit Afrika en is geadopteerd. De kinderen willen daar alles over weten, en de juf legt uit wat familie is.

€ 12,99
Bestel

Donderkopje

Benji Davies

Donderkopje is een kikker. Nou ja, bíjna dan. Ze is nog klein. Ze is zo klein dat ze twee keer zo snel moet zwemmen om de anderen bij te houden. En ook om uit de buurt van Bolle Blub te blijven. Als haar broertjes en zusjes één voor één verdwijnen, vraagt Donderkopje zich af wat er met hen gebeurd is en waarom zij als enige is achtergebleven…

Een betoverend verhaal over opgroeien voor alle (klein)kinderen en hun voorlezende (groot)ouders!

De kleine walvis

Benji Davies

Veel lees- en kijkplezier gegarandeerd met De kleine walvis van illustratietalent Benji Davies. Dit prentenboek is niet voor niets uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar 2017!

De kleine walvis vertelt het verhaal van een eenzaam jongetje en een kleine walvis die op het strand aanspoelt. Hun vriendschap verandert hun levens voorgoed.

€ 14,99
Bestel

De kleine walvis in de winter

Benji Davies

De kleine walvis in de winter van auteur-illustrator Benji Davies is het zelfstandig te lezen vervolg op De kleine walvis, het prentenboek dat in Nederland en België al heel veel kinderharten wist te veroveren en in 2017 uitgeroepen werd tot Prentenboek van het Jaar. Met deze nieuwe, stevige uitgave kunnen nu ook peuteurs genieten van het sfeervolle vervolgavontuur over Boy en de kleine walvis.

€ 14,99
Bestel

Martijn Frankenstijn gaat op spokenjacht

Harmen van Straaten

Een origineel griezelboek voor peuters en kleuters: Martijn Frankenstijn gaat op spokenjacht van Harmen van Straaten.

Het is bedtijd, maar Martijn Frankenstijn gaat nog lang niet slapen. Hij gaat op spokenjacht! Van de kelder tot de tuin, en van de wc tot onder zijn bed – pas als hij alle spookjes in huis heeft gevonden, kan hij slapen. Help jij hem ze allemaal te vinden?

€ 7,50
Bestel

Ik blijf altijd bij jou

Smriti Halls en Steve Small

Ik blijf altijd bij jou van Smriti Halls en Steve Small is een geweldig lief, grappig prentenboek over vriendschap. Eekhoorn en Beer zijn allerbeste vrienden. Maar soms wordt Eekhoorn een beetje gek van Beer en wil hij liever even alleen zijn. Wanneer Beer weg is en Eekhoorn kan doen wat hij wil, begint hij Beer toch wel erg te missen. Het is fijn om vrienden te hebben die je door dik en dun steunen. Maar soms kunnen ze ook een beetje te veel zijn…

€ 14,99
Reserveer

Samen op weg naar de dierentrein

Naomi Kefford en Lyanne Moore

Van illustrator Benji Davies, bekend van De kleine walvis en Het eiland van opa, is er nu Samen op weg naar de dierentrein. Het ultieme verjaardagscadeau voor alle peuters! Op weg naar de trein hoort een jongen allerlei geluiden. GROM. BRUL. BONK. Welke dieren komen achter hem aan? Wanneer hij bij de trein aankomt, doet hij een verrassende ontdekking…

€ 12,99
Reserveer

Spannende Boeken Weken: