Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Marte Jongbloed – Gevaarlijk water – lesmateriaalGevaarlijk water is een spannende jeugdroman over de Watersnoodramp in 1953. Voor dit boek heeft auteur Marte Jongbloed veel research gedaan en interviewde ze onder andere Jaap Schoof, ooggetuige en oud-directeur van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Het is een boek geworden dat uitermate goed in te zetten is in de bovenbouw van het primair onderwijs door de link met de actualiteit. Denk aan de stijgende zeespiegel en de overstromingen in Limburg.

Voor juffen en meesters is er een online lespakket beschikbaar met een lesbrief, diverse video’s van de auteur en een digitale poster om te gebruiken.

Heb jij het boek gelezen en zou je graag materiaal willen ontvangen voor een boekpresentatie? Ook dan hebben we een online pakket beschikbaar.

Het lespakket en materiaal gebruik je makkelijk na aankoop van het boek via de lokale boekhandel en diverse webshops. Meld je hieronder aan en ga aan de slag!

Aanmelden en aan de slag:

  • Ik ben een boekhandelaar en wil meer informatie over het lespakket van Gevaarlijk water.
  • Ik ben een juf/ meester in het onderwijs en download graag het lespakket van Gevaarlijk water om te gebruiken in de klas.
  • Ik ben een lezer en download graag divers materiaal van Gevaarlijk water om te gebruiken tijdens mijn boekpresentatie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang een GRATIS e-book bij je aanmelding en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.