Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Onze 5 fantasyleestips voor dit voorjaarKen je dat gevoel, dat je in de boekhandel staat te staren naar al die mooie boeken, maar dat je geen idee hebt wat je moet oppakken? Wat je nu moet lezen?

Wij in ieder geval wel, en daarom willen we je graag op weg helpen met een aantal fantasyleestips voor dit voorjaar. Een leuke mix voor elk soort fantasylezer. Of je nu net pas begint, een ervaren lezer bent, of gewoon iets nieuws wilt ontdekken, met deze leestips kan iedereen uit de voeten. Leuke bijkomstigheid, er komt altijd een vervolgdeel als je fantasy leest.

  Tad Williams – De Laatste Koning van Osten Ard 1 – De Kroon van Heksenhout I
Hoewel het technisch gezien een vervolg is op een eerdere serie, Williams’ Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard, is De Kroon van Heksenhout prima los te lezen. En een uitstekend begin voor iedereen die de wereldberoemde naam Tad Williams wel kent, maar nog nooit iets van hem heeft gelezen. (George R.R. Martin liet zich b.v. door hem inspireren.) Het tweede deel verscheen afgelopen februari, dus je kunt in een keer door.
  Naomi Novik – Ontworteld
Misschien niet helemaal het seizoen voor sprookjes, maar nu ze toch op bezoek is, kun je maar beter Naomi Noviks Ontworteld lezen. Je leven is daarna (gegarandeerd) niet meer hetzelfde; want dan heb je tenslotte Ontworteld gelezen. Naomi’s nieuwe boek, Zilvergaren, een sprookjesachtige hervertelling van Repelsteeltje, verschijnt in september.
  Bradley P. Beaulieu – Het Lied van het Gebroken Zand – De Twaalf Koningen van Sharakhai
Beaulieu is een nieuwkomer, maar desondanks al enorm geliefd in fantasyland. (Vraag maar aan Martijn Lindeboom.) Beaulieu’s werk is het beste te omschrijven als exotische fantasy. Maar dan wel met een kick-ass vrouwelijke hoofdrolspeelster die alles op alles zet om de tirannieke twaalf koningen van Sharakhai te stoppen. Het vervolg, Bloed op het Zand, verschijnt half mei.
  Jay Kristoff – Nimmernacht
Ben je helemaal nieuw in het genre, maar heb je bijvoorbeeld wel Harry Potter gelezen? Dan is dit jouw Zweinstein fix… wel met een hoop huurmoordenaars in plaats van lieve tovenaartjes, maar die tijd hebben we ook wel achter ons gelaten inmiddels. Dit is bloed, zweet en tranen, en één klein meisje dat heel snel volwassen is geworden en nu alleen nog maar wraak wil nemen. Deel twee, Godsgraf, verschijnt begin volgend jaar.
  Anthony Ryan – Draconis Memoria 1 – Het Vuur van de Draak
Bekend geworden met zijn trilogie In de Schaduw van de Raaf, nu maakt Ryan furore met zijn Draconis Memoria-boeken. Een fantastische mix van avonturenfilms als Indiana Jones en de gevechten op zee uit Master and Commander. Doe daar magiërs bij die hun krachten krijgen door drakenbloed in te spuiten, en je begrijpt de charme van deze zeer succesvolle boeken. Boek twee, Het Legioen van Vlammen, ligt ook al in de winkel!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang een GRATIS e-book bij je aanmelding en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.