Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Het nieuwe boek van George R.R. Martin: Vuur en Bloed


25 april 2018

Op 20 november 2018 verschijnt Vuur en Bloed, het nieuwe boek van George R.R. Martin.

Vuur en Bloed, het eerste deel van een geplande tweedelige reeks, speelt zich af driehonderd jaar voor de gebeurtenissen in Het Lied van IJs en Vuur, en omvat de definitieve geschiedenis van het huis Targaryen van Westeros en de kronieken van hun verovering en vereniging van de Zeven Koninkrijken tot aan de Dans met Draken: de burgeroorlog die de Targaryens bijna hun dynastie kostte.

Lezers zullen wellicht kleine delen van het verhaal herkennen uit De Wereld van het Lied van IJs en Vuur of verschillende korte verhalen, maar dit is voor het eerst dat Martins geschiedenis van de Targaryens volledig op papier is gezet.

Vuur en Bloed wordt aangevuld met 75 nieuwe zwart-wit illustraties van Doug Wheatley.

George R.R. Martin over Vuur en Bloed

‘Winter komt er nog niet aan… niet in 2018 tenminste. Jullie moeten nog even wachten op The Winds of Winter, maar je kunt dit jaar wel terugkeren naar Westeros,’ zegt Martin. ‘Vuur en Bloed bevat geen traditionele verhaallijn, maar is het beste te omschrijven als een denkbeeldige geschiedenis. Het heeft veel weg van de toegankelijke geschiedenisboeken die ik zelf graag lees. En nu ga ik weer verder met The Winds of Winter.’

 

Vuur en Bloed
ISBN:
9789024582259
Uitvoering:
Hardback
Omvang:
832 pag.
Verschenen:
29-11-2018

Gratis inkijkexemplaar

Om naar uit te kijken