Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Over onsLuitingh-Sijthoff (LS) is een verrassende uitgeverij met een rijke historie. De uitgeverij is in 1989 ontstaan door een fusie tussen A.W. Sijthoff Uitgeversmaatschappij (opgericht in 1851) en Uitgeverij Luitingh (opgericht in 1947). Beide uitgeefhuizen gaven vanaf de oprichting een breed palet aan romans uit: van glossy romans met een hoog Mad Men-gehalte tot klassieke literatuur.

Ook nu is dat nog steeds de kracht van LS. We geven romans, thrillers, fantasy-boeken, non-fictietitels en kinderboeken uit. Tot onze auteurs behoren Dan Brown, Samuel Bjørk, Stephen King, Jill Mansell, Patricia Cornwell, George R.R. Martin, Floortje Zwigtman, Graeme Simsion, Giulia Enders, Terry Goodkind, Jessie Burton, Ayn Rand, Lee Child, John le Carré, Robin Hobb, Danielle Steel en Marlies Slegers. Onze uitgaven getuigen van kwaliteit, onze marketing is gedurfd en onze verkoop betrouwbaar en klantvriendelijk. LS wil de lezer met elke titel graag een waardevolle en blijvende leeservaring bieden. Wij kijken met open vizier naar de toekomst en brengen spraakmakende verhalen naar de lezer.

LS is al meer dan 25 jaar gevestigd in Amsterdam en is recent verhuisd naar het oude directiegebouw van Stork op de Oostenburgervoorstraat.

Spanning

LS is een toonaangevende uitgeverij op het gebied van spannende fictie. We geven thrillers uit die een geweldige leeservaring bieden – van sensationele blockbusters en rauwe Scandi-crime tot psychologische suspense en thrillers vol actie en avontuur.

LS heeft een lange traditie en is het huis van enkele van de grootste crime-auteurs, zoals Dan Brown, Stephen King, Michael Crichton, Lee Child, Patricia Cornwell, Mo Hayder, Preston & Child, John le Carré en Samuel Bjørk. Veel van onze boeken worden verfilmd en zijn iconen van de populaire cultuur geworden: Jurassic Park, De Da Vinci Code, Jack Reacher, De Bourne Identity en talloze boeken van Stephen King.

Ons doel is om de spannendste thrillers uit te geven voor het grootst mogelijke publiek. We publiceren ongeveer 40 nieuwe titels per jaar, zowel van gevestigde namen als van debutanten. Als je houdt van onverbiddelijke pageturners, dan ben je hier thuis.

Romans

Op de bank met een kop thee. In de trein onderweg naar huis. In de zomer op het strand. Al jaren biedt LS de allerbeste romans voor elk moment van het jaar. Bij LS zoeken we in alle windstreken naar romans voor een breed publiek. Van commercieel tot literair, we zijn succesvol met romans waar je vrolijk van wordt, waar je een paar uurtjes mee kunt wegduiken, met romans die ergens over gaan en die iets met je dóen. Denk aan internationale bestsellerauteurs als Jill Mansell, Ildefonso Falcones en Graeme Simsion of aan spraakmakende debuten als van Jessie Burton, Nina George, Fausto Brizzi en Michelle Miller.

Ook Nederlandse auteurs vinden bij ons een goed thuis. De humor van Lisette Jonkman, de vertelkracht van Marcel Vaarmeijer, de feelgoodfactor van Emily Lichthart, het historisch besef van Anna Chojnacka hebben al vele lezers bereikt. LS biedt je een leeservaring die je wilt delen.

Fantasy

De fantasy- en sciencefictionuitgaven van LS zijn al meer dan twintig jaar een begrip in Nederland en Vlaanderen. Met genregrootheden als Terry Goodkind, Robert Jordan en George R.R. Martin is het fonds uitgegroeid tot hét huis voor de beste fantasy- en sciencefictionauteurs uit binnen- en buitenland. Van epische veldslagen tot bloederige vampiers, van historische kastelen tot iconische ruimtehelden, bij LS vindt elke fantasy- of sciencefictionfan precies die boeken die hij of zij zoekt.
Nieuwe lezers opgelet! Probeer ook eens onze fantasy-leeswijzer, hét overzicht om nieuwe auteurs te ontdekken, klassiekers te vinden of pareltjes te vergelijken binnen onze zeven subgenres.

Non-fictie

De non-fictie bij LS is niet beperkt tot een of meer inhoudelijke thema’s, maar biedt juist een brede keuze aan originele, interessante en inspirerende boeken.

In grote lijnen is er wel een profiel te ontdekken: we geven graag non-fictie uit die leest als een verhaal, en we houden rekening met de aandacht van de lezer voor actuele onderwerpen. Dat levert een verrassende, zeer diverse boekentafel op, waar iedereen altijd iets van zijn of haar gading vindt. Bijvoorbeeld Wild van Cheryl Strayed, het fotoboek van ABBA, Schatjagers van Robert Kurson, het boek over darmen van Giulia Enders, het kookboek van Sophia Loren en nog veel meer bijzonders. Kijk zelf maar!

Kind en jeugd

De magie van het lezen geven wij graag aan uw kind(eren) door! Wij geven kinderboeken uit die kinderen zelf graag willen lezen en bekijken. Van prentenboeken, (voor)leesboeken boordevol avontuur tot spannende informatieve boeken over bijvoorbeeld de ruimte en duurzaamheid. Bekende auteurs en illustratoren zijn Pieter Feller en Natascha Stenvert (Kolletje & Dirk), Benji Davies, Manon Sikkel, Marlies Slegers, Enne Koens, Govert Schilling, Gary Northfield en vele anderen.

Young Adult

Last but not least, Luitingh-Sijthoff geeft ook YA-boeken uit. Boeken voor jongeren die nog net te jong zijn voor de boeken voor volwassenen of die gewoon graag lezen over leeftijdsgenoten. Voor deze lezers verschijnen razend spannende boeken die je meevoeren naar andere landen en andere tijden, boeken die je in één ruk wilt uitlezen, maar ook coming-of-ageboeken die de hoofdpersoon volgen in zijn ontwikkeling van jongere naar volwassene. We geven boeken uit voor alle ‘leessmaken’: van thrillers en fantasy tot romantische en literaire boeken. Bekende schrijvers zijn onder anderen Floortje Zwigtman, Marian De Smet, Manon Spierenburg, Meg Rosoff, Ava Dellaira, Josephine Angelini, Ruta Sepetys, Jenny Valentine, Annabel Pitcher en nog veel meer.

Benieuwd wie er bij LS werken? Bekijk hier onze medewerkers.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang een GRATIS e-book bij je aanmelding en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.