Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Winnaar Zin in Feelgood-schrijfwedstrijdDe winnaar is bekend! De (gast)jury, bestaande uit: uitgever Hedda Sanders en redacteur Rianne Koene van uitgeverij Luitingh-Sijthoff, Helma Koot van Hebban Fabulous Feelgood, Hilde Veeren van Elegance en auteur Anna Thomas (pseudoniem Marja West), hebben een winnaar gekozen voor de Zin in Feelgood-schrijfwedstrijd. We danken iedereen voor deelname en het insturen van de feelgoodverhalen.

 

DE WINNAAR: Mirjam Mieserius – Zon, zee en taartjes

 

Lees hieronder het volledige juryrapport (in willekeurige volgorde) over alle shortlistverhalen:

 

Janice Bakker-van As – Tegen alle verwachtingen in

Wat een fijne schrijfstijl heeft Janice! En hoe ze het element ‘schatzoeker’ heeft verwerkt in haar verhaal is enorm origineel. Haar hoofdpersoon Nora heeft haar eigen bedrijf genaamd Schatzoeker – voor jong en oud, waarmee ze ouderen koppelt aan jongere kinderen die op zoek zijn naar een oppas. Janice heeft Nora als een warm en fijn personage neergezet en is iemand die je meteen in je hart sluit. Ze staat voor iedereen klaar, maar kan wel wat tijd voor zichzelf gebruiken en besluit daarom om naar de kust te gaan. Maar ook daar weet men haar te vinden, ook mensen van wie ze het niet had verwacht. Tegen alle verwachtingen in is een hartverwarmend verhaal over familie, vriendschap en onverwachte liefde.

 

Marieke Douwes-Fransz – Graven naar geluk

Tijdens het juryberaad bleef iedereen maar doorpraten over de geit die in Graven naar geluk een fantastische rol speelt. Maar niet alleen de geit heeft ervoor gezorgd dat Marieke in de shortlist terecht is gekomen. Het verhaal leest enorm lekker en ook het eilandgevoel van Ameland heeft Marieke heel fijn weten te vatten. Rina vertrekt na haar ontslag naar Ameland om Daphne, een vriendin van haar moeder, te helpen in haar winkel. Tijdens haar eerste dag ontmoet ze Fernando en de jonge ‘piraat’ Storm. Daphne ziet direct dat Rina geïnteresseerd is in Fernando, maar Rina benadrukt dat ze hier alleen is ‘om de boel op een rijtje te krijgen en om haar eigen koers te vinden’. Ja ja, Rina…

 

Kimiko Bohle – Terug voor de toekomst

Kimiko heeft ons verrast met dit leuke concept waarin elk personage op zoek gaat naar een herinnering van het verleden, maar ook een stukje hoop voor de toekomst. De personages zijn goed neergezet en worstelen allemaal op een bepaalde manier met hun huidige leven. Karlie, Sara, Fleur en Gwen reizen in Terug voor de toekomst terug naar Sicilië, waar ze tien jaar geleden een tijdcapsule hebben begraven met vier items erin die hen erg dierbaar zijn. Maar wanneer ze aankomen bij hetzelfde huis waar ze tien jaar geleden ook hun vakantie doorbrachten, blijkt dat huis niet alleen vervallen te zijn, maar is hun tijdcapsule ook verdwenen! Weten ze hun items voordat de vakantie voorbij is terug te vinden?

 

Marcella Kleine – Turquoise brieven

Turquoise brieven, alleen de titel prikkelde ons al genoeg om erachter te komen waar het verhaal over gaat! Wanneer Isabel de erfenis van haar oma ontvangt, is ze met stomheid geslagen. Haar oma laat haar niet alleen een mysterieuze turquoise brief na, maar ook een geheim vakantiehuis in Portgal. Isabel wist niet eens dat haar oma een huis had in Portugal, en wat misschien nog wel frustrerender is, is dat Isabel de turquoise brief pas mag openen als ze oma’s schat heeft gevonden. Maar over welke schat heeft oma het? Marcella neemt je mee naar het prachtige Portugal en vertelt je een mooi verhaal over verloren familie, nieuwe vriendschappen en onverwachte ontmoetingen.

 

Mirjam Mieserius – Zon, zee en taartjes

Mirjam weet in Zon, zee en taartjes binnen twee pagina’s een lach op je gezicht te toveren. Wat een humor zit er in dit verhaal! Hoofdpersoon Maria wordt gelijk goed neergezet en is een sterke, jonge vrouw (met een flinke portie zelfspot) die na een heftige break-up haar focus weer probeert te leggen op haar werk: het schrijven van een kookboek. Om haar een handje te helpen stuurt haar uitgever haar naar het zonnige Zuid-Frankrijk – waar Mirjam je echt mee naartoe neemt en wat een prachtig decor is voor dit korte verhaal – maar ook daar blijkt de focus ver te zoeken. Iets met een enorm aantrekkelijke man en een mysterieuze chefkok? Zon, zee en taartjes gegarandeerd!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang een GRATIS e-book bij je aanmelding en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.