Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

De redactie Volwassen fictie & non-fictie


15 januari 2018

JA, IK WIL! (Stage lopen bij Luitingh-Sijthoff)

Verdwijnen in een boek, in een verhaal. Een van de fijnste dingen die er zijn. Vind jij dat ook, en wil je graag weten wat er allemaal gebeurt vóór een boek in de winkel ligt? Kom dan stage lopen bij LS!

Vanaf 1 september 2022 hebben we weer plek voor geweldige stagiair(e)s op de redactie Volwassen fictie & non-fictie

Klinkt goed. Maar wie zijn jullie?

Luitingh-Sijthoff heeft een breed fonds en geeft boeken uit binnen de genres romans, thrillers, fantasy, YA, kinderboeken en non-fictie. Je kent ons van topauteurs als Dan Brown, George R.R. Martin, Stephen King, Jill Mansell, Graeme Simsion, Samuel Bjørk en Tony Crabbe. Of van Nederlandse auteurs als Floortje Zwigtman, Manon Sikkel, Thomas Olde Heuvelt en Marcel Vaarmeijer. (Of je kent ons niet, maar wel Het Rosie project, het ‘darmenboek’, De kleine walvis – Prentenboek van het Jaar 2017 – of Game of Thrones).

Leuk. Maar wie of wat zoeken jullie?

Jou. Want jij houdt in de eerste plaats van boeken. In de breedste zin van het woord. Een mooie zin, goed papier, tof omslag, dát. Ruiken aan een boek vind je niet vreemd. Of je vindt het in ieder geval geen probleem wanneer wij dat doen.
Dat je zelfstandig kunt werken, stressbestendig bent en graag en veel initiatief toont, hoeven we jou niet uit te leggen. Je ziet wat er moet gebeuren en gaat aan de slag. Moet je hoofd daarbij uit de boeken en de mouwen worden opgestroopt, dan denk jij: kom maar op. Want jij vindt je HBO- of universitaire opleiding fantastisch, maar wilt nu toch wel eens weten hoe de boel er in de praktijk aan toe gaat. Je bent daarbij bereid je studiegenoten een halfjaar in te ruilen voor het leukste team in het hele boekenvak (maar écht).
Tot slot: je bent leergierig en nieuwsgierig. Van Tweede Kamer- tot missverkiezingen: jij weet ervan. En je weet ook hoe je zoiets de digitale wereld in slingert. Met een lekkere tekst erbij. Die je zelf hebt geschreven, want dat kun jij namelijk ook. In foutloos Nederlands bovendien. Kortom: jij bent de beste stagiair(e) die we nog nooit hadden. Kom hier!

Goed. En nu?

Ben jij die geweldige stagiair(e)? Dan hopen we dat je voor 6 maanden fulltime bij ons aan de slag wilt gaan en vanaf 1 maart 2022 kunt beginnen. Graag ontvangen we je reactie met motivatie en cv in een mail aan Hedda Sanders

 

(Nieuwsgierig geworden? Je kunt ons vinden op Facebook  en Instagram  – en ja, daar staan we ook met onze hoofden op!)

< Terug naar alle vacatures

Onze tips: