Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Stagiair: Online Marketing


17 mei 2021

JA, IK WIL! (Stage lopen bij Luitingh-Sijthoff)

Verdwijnen in een boek, in een verhaal. Een van de fijnste dingen die er zijn. Vind jij dat ook, en wil je graag weten wat er allemaal gebeurt vóór een boek in de winkel ligt? Kom dan stage lopen bij LS!

We hebben momenteel nog de volgende plekken beschikbaar voor een online marketing stage:

  • Februari 2022

 

Klinkt goed. Maar wie zijn jullie?

Luitingh-Sijthoff heeft een breed fonds en geeft boeken uit binnen de genres romans, thrillers, fantasy, YA, kinderboeken en non-fictie. Je kent ons van topauteurs als Dan Brown, George R.R. Martin, Stephen King, Jill Mansell, Graeme Simsion, Samuel Bjørk en Tony Crabbe. Of van Nederlandse auteurs als Manon Sikkel, Thomas Olde Heuvelt en Anya Niewierra. (Of je kent ons niet, maar wel Het Rosie project, Ragdoll, De kleine walvis – Prentenboek van het Jaar 2017 – of Game of Thrones).

Leuk. Maar wie of wat zoeken jullie?

Jou. Want jij houdt in de eerste plaats van boeken. In de breedste zin van het woord. Een mooie zin, goed papier, tof omslag, dát. Je bent stressbestendig en hebt een proactieve houding. Moet je hoofd daarbij uit de boeken en de mouwen worden opgestroopt, dan denk jij: kom maar op. Want jij vindt je HBO- of universitaire opleiding fantastisch, maar wilt nu toch wel eens weten hoe de boel er in de praktijk aan toe gaat. Je bent daarbij bereid je studiegenoten een tijdje in te ruilen voor het leukste team in het hele boekenvak met de lekkerste koffie (maar écht).

Een korte taakomschrijving:

  • Je werkt mee aan het opzetten van online advertentiecampagnes
  • Je maakt en plaatst content op diverse socialmediakanalen
  • Je onderhoudt de website (middels WordPress)
  • Je plaatst artikelen op de website en denkt na over SEO
  • Je zorgt voor het versturen en analyseren van diverse mailingen
  • Je denkt mee over de metadata van een boek
  • Je analyseert diverse campagnes met o.a. Google Analitics

Kortom; je werkt mee aan de online campagne van diverse boeken.

Tot slot: je bent leergierig, nieuwsgierig en zit vol met nieuwe online ideeën. Jij weet hoe we mensen enthousiast kunnen maken voor een boek en steekt daarvoor de handen uit de mouwen. Dit doe je door middel van teksten en afbeeldingen die je zelf hebt geschreven en gemaakt, want dat kun jij namelijk ook. Content maken is voor jou geen probleem. In foutloos Nederlands bovendien. Kortom: jij bent de beste stagiair die we nog nooit hadden. Kom hier!

Goed. En nu?

Ben jij die geweldige stagiair(e)? Dan hopen we dat je fulltime (36 uur) bij ons aan de slag wilt gaan vanaf februari 2022. Graag ontvangen we je reactie met motivatie en cv in een mail aan Jessica Mendrik (jmendrik@lsamsterdam.nl).

Nieuwsgierig geworden? Je kunt ons vinden op Facebook, Instagram, LinkedIN en TikTok  – en ja, daar staan we ook met onze hoofden op!

< Terug naar alle vacatures

Stage bij Luitingh Sijthoff

Onze tips: