Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

The Wheel of Time – naar de Amazon Prime serieVijf dingen die jij nog niet wist over de Rad des Tijds-serie:

  • Wist je dat Het Rad des Tijds oorspronkelijk bedoeld was als trilogie, maar dat het uiteindelijk 14 boeken en een novelle werden.
  • Wist je dat schrijver Robert Jordan de serie helaas niet zelf heeft kunnen afmaken. Na Jordans overlijden in 2013 schreef Brandon Sanderson aan de hand van notities, stukken manuscript en gespreken met de weduwe van Jordan de laatste drie boeken.
  • Wist je dat in de wereld van Het Rad des Tijds alleen vrouwen magie mogen geleiden. Mannen die dit kunnen worden opgejaagd en gestild. De laatste keer dat een man ongecontroleerd magie kon geleiden liep, zacht uitgedrukt, niet goed af.
  • Wist je dat de hoofdrolspelers in Het Rad des Tijds net als in Het Lied van IJs en Vuur in de boeken jonger zijn dan in de tv-serie. De makers van de tv-serie wilden voorkomen dat je dan misschien zou denken dat het om een jeugdserie gaat. (Waarvan er veel zijn, gebaseerd op fantasyboeken.)
  • Wist je dat een van die hoofdrollen, namelijk die van Rhand, in de tv-serie wordt gespeeld door de Nederlandse acteur Josha Stradowski. In de boeken is Rhand bijna 2 meter, dus misschien niet gek dat ze in Nederland op zoek gingen naar een (jonge) acteur.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang een GRATIS e-book bij je aanmelding en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.