Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Vakantieboeken: onze tips voor een onvergetelijke zomer! 

Vakantieboeken: onze tips voor een onvergetelijke zomer

 

De zomer is officieel begonnen, dus tijd voor mooie vakantieboeken!

Wat dacht je bijvoorbeeld van een fijne roman zoals het laatste boek van Jill Mansell of  inspirerende non-fictie zoals Een nieuw begin van Tony Crabbe? Als je meer van spannende boeken houdt, dan is Echo van Thomas Olde Heuvelt of Verdraaid van Steve Cavanagh echt iets voor jou. Maar ook als je fantasyboeken leest of op zoek bent naar een boek voor je (klein) kind, dan ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben altijd wel een passend vakantieboek voor jou!

WINNEN:

Heb jij een vakantieboeken top 5? Of ligger er al wat boeken klaar voor in de koffer? Laat ons weten welke boeken dat zijn en maak kans op een koffer vol boeken:

>> DOE HIER MEE

 

Bekijk hier onze achttien boekentips:

 

Heerlijk duurt het langst

Wie heeft er ooit genoeg van romantiek? Lainey wel na haar laatste relatie. En dus is ze, wanneer ze haar nieuwe baan begint bij een chaotisch gezin in Cornwall, niet geïnteresseerd in Seth, de stiefzoon van haar baas, hoe aantrekkelijk hij ook is. Maar Lainey was niet helemaal eerlijk over haar leven, en Seth is ook niet helemaal wat hij lijkt. Komt de liefde naar hen toe deze zomer?

€ 20,99
Bestel

Echo

Nick Grevers en zijn klimmaatje Augustin worden aangetrokken door de Maudit, een afgelegen berg in de Zwitserse Alpen. Maar niet veel later is Augustin dood en ontwaakt Nick uit een coma. Hij is verminkt en heeft zijn gezicht in het verband. Algauw beseft Nick dat het niet alleen het trauma van het ongeluk is dat hem achtervolgt. Er is iets in hem gewekt…

€ 12,99
Bestel

Zomer in de kleine bakkerij

Het is eindelijk zomer in de kleine bakkerij aan het strand, en Polly Waterford is gelukkiger dan ooit. Selina, Polly’s vriendin die sinds kort weduwe is, wilt verhuizen naar het eiland. Maar Polly draagt een geheim met zich mee dat Selina’s herstel overhoop kan gooien. En wanneer de oude eigenaar van de bakkerij opeens sterft staat Polly’s bedrijf op het spel. Zal Polly alles verliezen waar ze van houdt?

€ 18,99
Bestel

Een nieuw begin

We hadden het al te druk en dat is nu, in tijden van corona, voor velen niet minder geworden. Tony Crabbe nodigt je uit om deze periode te zien als een nieuw begin: een unieke kans om te experimenteren met een andere manier van werken en leven. Een benadering die meer impact heeft, gezonder is en zorgt voor een blijvende verandering, ook in het leven ná de crisis.

€ 14,99
Bestel

Verdraaid

J.T. LeBeau is een succesvolle thrillerschrijver met geweldige verkoopcijfers. Alleen weet niemand wie hij is, ondanks talloze pogingen om zijn identiteit te achterhalen. LeBeau is beroemd en berucht om zijn moorddadig goede plotwendingen die niemand ooit ziet aankomen. Maria denkt te weten wie LeBeau is, maar ze is gewaarschuwd, net als de lezer.

€ 20,99
Bestel

Berouw

In een woning in Stockholm wordt een vader dood aangetroffen door zijn zesjarige dochter. Politie-inspecteur Emma Sköld verdenkt de vrouw des huizes, die van haar gewelddadige man wilde scheiden. Maar als er meer slachtoffers vallen en haar bloedeigen zus bij het onderzoek betrokken raakt, raken werk en privé steeds meer met elkaar verstrengeld.

€ 17,50
Bestel

Lieve Edward

Een vliegtuig stort neer. Alle passagiers overlijden behalve één, een twaalfjarige jongen genaamd Edward. Hij is het wonderkind dat overleefde. Maar de enige aan wie Edward echt steun heeft is zijn buurmeisje Shay. Samen doen zij een onverwachte ontdekking die hen naar antwoorden op de diepste vraag leidt: wie ben je als je alles kwijt bent geraakt?

€ 20,99
Bestel

Gary Northfield breidt zijn succesvolle Julius Zebra-serie uit met het Gigagrappig moppenboek. Julius en zijn vrienden gaan op zoek naar de leukste grappen in elke hoek van het Rijk. Ontdek het in dit boek vol dwaze, grappige en slimme moppen over alle avonturen van Julius Zebra in het Oude Rome, Egypte, Brittannia en Griekenland.

€ 8,99
Bestel

In 1980 ontmoet Elise Morceau de bijzondere Constance Holden. Drie decennia later is Rose Simmons op zoek naar antwoorden over haar moeder, die verdween toen zij een baby was. Constance Holden is naar verluidt de laatste die haar heeft gezien. Zal de ooit zo beroemde auteur Rose kunnen geven wat zij vraagt?

€ 21,99
Bestel

BBQ Magic

Dit is meer dan een BBQ-boek. Pitmaster X laat je kennismaken met traditionele en gloednieuwe bereidingstechnieken voor je barbecue, grill en smoker. Ontketen de oerkracht van je barbecue en laat je klaarstomen voor de sappigste smaken van de buitenkeuken.

€ 29,99
Bestel

Een nieuw leven

Het perfecte leven van Sydney Wells stort in wanneer haar man plotseling overlijdt en hij haar niets blijkt na te laten. Dan ontmoet ze Paul Zeller, met wie ze haar liefde voor mode deelt. Hij biedt haar de kans om terug te keren naar de modewereld, maar dan raakt haar nieuwe bedrijf verwikkeld in een schandaal. Heeft ze de veerkracht om opnieuw te beginnen?

€ 20,99
Bestel

Gekke goden van de Olympus

Gekke goden van de Olympus is het eerste deel van een hilarische fictieserie met Griekse goden in de hoofdrollen. De middelbare school is voor niemand makkelijk. Al helemaal niet als je de zoon van oppergod Zeus bent en zelf geen godenkrachten hebt, en je broer Adonis wél. Maar Kakdonis laat zich niet op z’n kop zitten en is in de race voor klassenvertegenwoordiger.

€ 15,99
Bestel

Het bloemenmeisje

De 43-jarige Franse kruidenarts Nina Fleurie leidt een teruggetrokken bestaan in de Pyreneeën. Als zij bezoek krijgt van een Nederlands vrouw die haar tweelingzus blijkt te zijn, voelt Nina zich voor het eerst verbonden met een mens. Maar dan verdwijnt ze. De wanhopige Nina start een zoektocht die leidt naar het bizarre verleden van haar moeder én haar moeders moordenaar.

€ 20,99
Bestel

Oost west thuis best

Het is een jaar geleden dat Evvies man plotseling overleed. Dean Tenny was ooit topsporter, maar zijn ster is gevallen. Evvie’s beste vriend Andy stelt voor dat Dean bij Evvie komt wonen, in het appartement aan de achterkant van haar huis. Evvie stemt in, maar ze spreken één ding af: Dean vraagt niet naar Evvies man, en Evvie vraagt niet naar Deans mislukte carrière.

 

€ 20,99
Bestel

Door het sleutelgat

Wanneer Rowan online een vacature tegenkomt, lijkt het bijna te mooi om waar te zijn. Wat ze niet weet is dat ze in een regelrechte nachtmerrie terechtkomt – een die eindigt met een dood kind en met Rowan in de cel, beschuldigd van moord. Ze weet dat ze fouten heeft gemaakt, maar ze is niet schuldig. Wat betekent dat iemand anders dat wel is…

€ 20,99
Bestel

De ijzige verloofde

De ijzige verloofde is het eerste deel van de Spiegelpassante-serie. Treed binnen in een fabelachtig universum van zwevende arken en familieclans. Ophelia leidt een rustig bestaan op de ark Anima totdat ze gedwongen wordt de trouwen met Thorn, een invloedrijk lid van de Drakenclan. Daar ontdekt ze dat ze een pion in een politiek spel is dat verschrikkelijke gevolgen heeft voor alles wat ze liefheeft

€ 19,99
Bestel

Dansen op de Piazza Navona

De Engelse Letty brengt de zomer door in Rome om Italiaans te leren. Ook Alf is een vreemdeling in Rome. Ze komen uit heel verschillende werelden, maar delen een gemeenschappelijke liefde: dans. Alles verandert als ze samen walsen door de straten van Rome. Maar Alf en Letty hebben nog steeds hun geheimen, en langzaam wordt het steeds moeilijker om de waarheid te vertellen.

€ 17,50
Bestel

Stormwaarschuwing

Stormwaarschuwing is de tweede Doggerland-thriller van thrillerauteur Maria Adolfsson. Wanneer een man dood wordt aangetroffen op Noorö, het noordelijkste eilandje van Doggerland, stort Karen Eiken Hornby zich op het onderzoek. Wanneer een tweede lichaam wordt gevonden, begint het er steeds meer op te lijken dat haar familieleden bij de moorden betrokken zijn.

€ 20,99
Bestel

Tussentijd

In Tussentijd krijgt de succesvolle jonge zakenman Damian de schok van zijn leven als hij zijn broer Paul op tv ziet. Paul is op zijn vijftiende het verstikkende milieu thuis in Nederland ontvlucht en heeft sindsdien niets meer laten horen. Damian neemt een rigoureuze beslissing en stapt op het vliegtuig: hij gaat zijn broer opzoeken.

€ 18,99
Bestel

Een warm nest

Evelien is net gescheiden en begint aan een nieuw leven. Maar ze heeft het er moeilijker mee dan ze dacht. Ze moet ineens verhuizen, voelt zich schuldig tegenover haar kinderen en worstelt met een ouderschapsplan. Maar wie a zegt, moet ook b zeggen en Evelien bikkelt verder, met behulp van haar vriendinnen en nota bene haar ex, die zich ineens ontpopt tot zorgzame vader voor de kinderen en luisterend oor voor Evelien. Wat moet ze daar nou weer mee?

€ 17,50
Bestel

Tips voor de Nationale Voorleesdagen