Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Jan Lenders


Accountmanager

Tijdens het laatste jaar van mijn studie mediterrane archeologie aan de UvA ben ik in 2006 begonnen als boekverkoper bij Scheltema op het Koningsplein in Amsterdam. In 2009 ben ik als assistent-inkoper aan de slag gegaan op het hoofdkantoor van selexyz. Toen selexyz in 2012 omviel werd ik al snel door RDC, The Read Shop en Plantage InkoopPartners gevraagd om bij hen inkoper te worden op het hoofdkantoor. Dat heb ik tot en met 2015 gedaan, en in 2016 ben ik fris en vol goede moed begonnen bij Luitingh-Sijthoff!

Ik ben een echte alleslezer; enkele hoogtepunten voor mij zijn toch wel To Kill a Mockingbird van Harper Lee, Het ministerie van buitengewone zaken van Nathan Englander, The Shining van Stephen King, Kafka op het strand van Haruki Murakami, De Welwillenden van Jonathan Littell en Slaughterhouse Five van Kurt Vonnegut. Maar ook goed geschreven non-fictie en kinderboeken kan ik goed verslinden.

Naast lezen is muziek ook erg belangrijk in mijn leven. Ik verzamel al ruim 20 jaar vinyl van uiteenlopende genres als indie-rock, new wave, bossa nova, heavy metal, exotica, punk, afrobeat, etc.

Ik ben ook erg visueel ingesteld, dus mooie grote plaatjes- en fotoboeken over muziek, kunst, Kuifje, tiki cultuur, en jaren ’50- en ’60-design zijn ook favoriet. Maar ook van films en series als A Single Man, Eyes Wide Shut, Twin Peaks, The Bridge, Star Trek, Apocalypse Now, etc. kan ik erg genieten.

Onze tips voor de boekenweek