Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Marijn de Jong


Marketing & publiciteit

Mijn liefde voor boeken en lezen zat er al vroeg in. Als kind was ik bijna iedere woensdagmiddag in de bibliotheek te vinden. Thea Beckman en Jan Terlouw waren favoriet, maar ook series als De vijf en De olijke tweeling verslond ik. Helaas bekoelde mijn liefde voor lezen tijdens de pubertijd. Na school was ik voornamelijk met theater bezig. Ik volgde lessen in zang, dans en toneelspel en speelde in musicals. In de weekenden werd gerepeteerd en/of opgetreden en tussendoor werd mijn huiswerk zo efficiënt mogelijk afgehandeld. Dat gold ook voor de boeken die ik moest lezen. Ik ging Theaterwetenschappen in Utrecht studeren en gelukkig bloeide daar ook mijn liefde voor het boek weer op. Ik ging achter de kassa bij boekhandel Broese werken en daar bleef ik na mijn studie hangen. Ik werd accountmanager economie en recht in het studentenfiliaal. Na anderhalf jaar met wetboeken sjouwen, studenten adviseren en contact met docenten, werd ik aangenomen als publiciteitsmedewerker bij Ambo|Anthos uitgevers. Daar ben ik bijna 10 jaar werkzaam gebleven in diverse functies: publiciteitsmedewerker voor de literaire thrillers, marketingmedewerker voor uitgeverij dwarsligger en online marketeer voor de hele uitgeverij.

Sinds 1 november 2015 ben ik als online marketeer werkzaam bij Luitingh-Sijthoff. Een uitdagende en veelzijdige baan.

Ik lees graag en veel. Spannende boeken, mooie romans en af en toe een biografie. Enkele van mijn favoriete boeken: Veronica besluit te sterven van Paulo Coelho, Anna van Annejet van der Zeijl, Een schitterend gebrek van Arthur Japin en Nachtfilm van Marisha Pessl. Sinds ik werkzaam ben bij LS heb ik weer heel veel nieuwe favorieten ontdekt, waaronder De Mercedes trilogie én 11.22.63 van Stephen King, de romans van Marcel Vaarmeijer, de Vuur en as– trilogie van Sabaa Tahir en de boeken van Kolletje & Dirk!

Naast werken en lezen, breng ik graag zo veel mogelijk tijd door met mijn man en kind, houd ik van koken (en eten), spelletjes spelen (kolonisten van catan), probeer ik wekelijks te hardlopen en kijk ik graag spannende series.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om naar uit te kijken