Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Marike den Brok


Uitgever

Creativiteit is de rode draad in mijn leven. Al jong kroop ik achter de naaimachine. Wat begon met het smaller maken van mijn jeans eindigde in een opleiding Mode & Kleding. Niet het ontwerpen heeft me gegrepen maar het overbrengen van creativiteit is mijn passie geworden.

Deze voorliefde heeft er toe geleid dat ik later in het boekenvak terecht ben gekomen. Van mede eigenaar van een restaurant en styliste bij de Pipoos, een winkelketen in creatieve materialen, ben ik in de uitgeverij branche terecht gekomen. Hoe kan het leven lopen?!

Waar de meeste collega’s van mij in deze branche zijn gaan werken door hun voorliefde voor lezen, moet ik een bekentenis doen: dat was niet mijn drijfveer. De verpakking, het visueel overbrengen van informatie, ondersteund door tekst heeft mij gegrepen. Trends spotten en deze vertalen naar een mooi informatief boek waaraan velen plezier van zullen beleven.

Na 15 jaar creatieve boeken gemaakt te hebben bij Tirion en Kosmos startte ik met een nieuw avontuur bij LS. Geïllustreerde non-fictie met actuele onderwerpen die ons vandaag de dag bezig houden ter inspanning, ontspanning en om meer kennis op te doen.

Mijn creativiteit kan ik nu kwijt in maken van een mooie reeks boeken om te inspireren, te verrijken en te activeren.

En ja hoor! De liefde voor het lezen heeft mij inmiddels ook gegrepen!

Om naar uit te kijken