Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Tonny Klaassen


Accountmanager specials

Mijn naam is Klaassen, Tonny Klaassen (TOK, voor vrienden) en ik ben blij dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Het prachtige boekenvak. Wat wil je nog meer!

Ik lees namelijk bijna alles sinds ik kan lezen en schrijven, vooral heel veel spannende boeken, non-fictie en ook literatuur. De laatste jaren onderweg en op vakantie uiteraard elektronisch. Wat een gemak, zo’n e-reader of lezen op je iPad. Geen zware tassen of koffers meer. Maar toch is niets zo fijn om thuis een ‘vers’ papieren boek van de boekenplank te kunnen pakken en op de bank tot diep in de nacht jezelf te kunnen verliezen in een geweldig verhaal. Vier of meer boeken in een werkweek is heel normaal.

Sinds het millennium werk ik al in diverse salesfuncties in het vak en sinds 2013 voor Luitingh-Sijthoff. Een heel mooie uitgeverij en voor spannende boeken zit je hier helemaal goed. Denk aan Dan Brown, Stephen King, Robin Hobb, Lee Child, Thomas Olde Heuvelt, en Bjørk om maar een paar favo’s van mezelf te noemen. En niet te vergeten: George R.R. Martin. Game of Thrones. Waar kijk ik onder andere naar uit in 2018? FIT AS FCK worden uiteraard met onze eigen fitness guru Anne Haakmeester. Vorig jaar verscheen de 5 sterren thrillerknaller Ragdoll van Daniel Cole. Zijn nieuwe thriller Marionet verschijnt al in februari. Heel veel zin in!

Let’s get personal: Bouwjaar 1966. Dus dit jaar bijna ongemerkt 51 geworden. Schoenmaat 45. 1,85 lang en brildragend in de auto. 88 kilo schoon aan de haak. Haarkleur: 50 tinten grijs. Al 26 jaar gelukkig samenwonend en trotse vader van 2 lezende en gamende kinderen van 13 en 15. Reisafstand woon-werk is maar 110 kilometer, vandaar die vier of meer boeken per week. Tussen al het boeken lezen en (vrijwilligers) werk door sport ik me al skeelerend, hardlopend, wandelend en squashend naar mijn ideale gewicht van 86 kilo. Met alle boekpresentaties en feestjes is dat een utopie maar je moet iets te wensen hebben in het leven. Gaming, Netflix, pizza en films? Yes, maar alleen als het boek uit is! Social media? Altijd!

Om naar uit te kijken