Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Yvonne VerschuurSinds 1981 aanwezig in het boekenvak; vanuit het souterrain van tijdschrift De Engelbewaarder via de grootste Amsterdamse boekhandel (Scheltema) naar Uitgeverijen Singel 262.

Aldaar opgeleid door de illustere heren Theo Sontrop en Martin Ros die mij tot in de puntjes hebben bijgebracht hoe het verstand maar ook de pen scherp geslepen dient te worden.

Daarna als freelancer gewerkt voor diverse uitgeverijen als De Bezige Bij, Meulenhoff, Atlas, Contact.

Op 8 september 2003 trad ik in dienst bij Luitingh-Sijthoff als bureauredacteur, de periode dat Josephine Ruitenberg nog op haar dooie gemak kon werken aan de vertaling van De Da Vinci Code. Gouden jaren braken aan voor LS, ik heb er erg van genoten.

Nog steeds doe ik mijn werk met veel plezier; het blijft een uitdaging om een tekst zo fraai en foutloos mogelijk af te leveren.

Ik ben een echte veelvraat qua lezen. Van harte aanbevolen: Het gewicht van inkt van Rachel Kadish, Een illustere vrouw van Therese Anne Fowler en De erfgenamen van Ildefonso Falcones.

Een andere passie: schilderen en collages maken, dat probeer ik zo veel mogelijk te doen in de schaarse vrije tijd. Op Facebook en mijn website kun je van alles voorbij zien komen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang een GRATIS e-book bij je aanmelding en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.