Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Najat

80 kleurrijke recepten en verhalen uit magisch Marokko

Echt Marokkaans koken leer je pas echt met dit kookboek van Najat Kaanache. Ze werkte bij de beste sterren¬restaurants ter wereld, waaronder El Bulli en Noma, en heeft nu haar eigen restaurant, NUR, in de medina van Fez. Koken met natuurlijke ingrediënten, maar wél met sterallures.Najat Kaanache neemt je in dit kookboek mee op een culinaire reis door Marokko. Een kleurrijk boek met 80 recepten, achtergrondverhalen en schitterende fotografie.

Lees meer >

'Najat is een van de beste chefs van Marokko en weet werkelijk alles over de Marokkaanse keuken.'

Gordon Ramsay

'Door middel van de taal van de keuken vertegenwoordigt Najat Kaanache de ziel van Marokko. Haar passie voor creativiteit en vernieuwing zou een voorbeeld moeten zijn voor het hele land.'

FERRAN ADRIÀ, elBulli

'Het is overduidelijk dat de Marokkaanse keuken in Najat een warme en hartstochtelijke vertegenwoordiger heeft die in haar ideeën de tradities en de uitdagingen van haar cultuur verwerkt.' 

VIRGILIO MARTÍNEZ, restaurant Central, Lima

'Ik ontmoette chef Najat Kaanache bij elBulli. Ze stond daar in de keuken als een geboren leider en een uitzonderlijke, talentvolle chef. Najat heeft niet alleen veel, maar ook het vermogen om die kennis te onderwijzen en te delen.' 

BILL YOSSES, Executive Pastry Chef, het Witte Huis, Washington

'“Een goede kok is als een tovenares die geluk uitdeelt,” zei Elsa Schiaparelli. Aan die uitspraak moest ik denken, toen ik chef Najat voor het eerst ontmoette en van haar creaties proefde.' 

STEPHEN DI RENZA, creative director Majorelletuin Marrakesh, Yves Saint Laurent & Pierre Bergé

'Chef Najat is een bijzonder voorbeeld voor alle mannen en vrouwen. Met haar dynamische karakter en haar werk weet ze hen boven zichzelf uit te laten stijgen en vinden ze elke dag opnieuw de energie om naar perfectie te streven.'  

CHRISTIAN TÊTEDOIE, restaurant Christian Têtedoie, Lyon

'Een briljante creatieve geest, een unieke kok, een onvervangbare vriendin. Ik dank je voor je geweldige inzet, jij wist altijd al dat er zonder discipline geen resultaten worden bereikt. Je bent een grote onder de groten.' 

MARTÍN BERASATEGUI, restaurant Martín Berasategui, LasarteOria (Spanje)

'In Najat zie ik de perfectie en de zekerheid van een grote chef. Haar katachtige karakter; streng, rechtvaardig en beschermend en bereid om tot het einde te vechten voor waar zij in gelooft en waar ze van houdt. Zo is Najat en zo zijn haar gerechten.' 

ANDONI ADURIZ, restaurant Mugaritz, Errenteria (Spanje)

'Echt Marokkaans koken leer je met deze tachtig recepten.

Najat Kaanache

Najat Kaanache werd geboren in San Sebastian en kreeg dankzij haar Marokkaanse ouders van kinds af aan de liefde voor eten mee. Ze studeerde in Engeland en woonde een aantal jaren in Den Haag. Op een dag besloot Najat haar culinaire horizon te verbreden. Ze schreef 49 brieven naar de beste restaurants ter wereld om daar als leerling aan te treden. Daarop ontving ze 27 reacties. Gebrand om de magie van het koken te ontdekken, werkte ze bij diverse sterrenrestaurants, waaronder El Bulli en Noma. Op weg naar de top stond ze voor hete vuren, maar haar vasthoudendheid, gedrevenheid en dromerige geest brachten haar ertoe om te leren koken van de beste chefs ter wereld.

Kaanache heeft nu haar eigen restaurant, NUR in de Medina van Fez, waarmee ze al twee jaar op rij de prijs van World’s Best Moroccan Cuisine won. In haar kookboek Najat neemt ze je mee naar de pure Marokkaanse keuken en ontdek je in geuren en kleuren de verborgen smaken van dit betoverende land.

Meer boeken van deze auteur
34,99

Je bestelt en rekent af bij:

  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books
Bindwijze
hardback
  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789024586202
  • Pagina's: 304
  • Publicatiedatum: 26-09-2019
Op voorraad

Gratis verzending

Op werkdagen voor 21.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij:

  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:
  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay
Bekijk de inhoud van dit boek ➔

Echt Marokkaans koken leer je pas echt met dit kookboek van Najat Kaanache. Ze werkte bij de beste sterren¬restaurants ter wereld, waaronder El Bulli en Noma, en heeft nu haar eigen restaurant, NUR, in de medina van Fez. Koken met natuurlijke ingrediënten, maar wél met sterallures.Najat Kaanache neemt je in dit kookboek mee op een culinaire reis door Marokko. Een kleurrijk boek met 80 recepten, achtergrondverhalen en schitterende fotografie.

Najat Kaanache

Najat Kaanache werd geboren in San Sebastian en kreeg dankzij haar Marokkaanse ouders van kinds af aan de liefde voor eten mee. Ze studeerde in Engeland en woonde een aantal jaren in Den Haag. Op een dag besloot Najat haar culinaire horizon te verbreden. Ze schreef 49 brieven naar de beste restaurants ter wereld om daar als leerling aan te treden. Daarop ontving ze 27 reacties. Gebrand om de magie van het koken te ontdekken, werkte ze bij diverse sterrenrestaurants, waaronder El Bulli en Noma. Op weg naar de top stond ze voor hete vuren, maar haar vasthoudendheid, gedrevenheid en dromerige geest brachten haar ertoe om te leren koken van de beste chefs ter wereld.

Kaanache heeft nu haar eigen restaurant, NUR in de Medina van Fez, waarmee ze al twee jaar op rij de prijs van World’s Best Moroccan Cuisine won. In haar kookboek Najat neemt ze je mee naar de pure Marokkaanse keuken en ontdek je in geuren en kleuren de verborgen smaken van dit betoverende land.

Meer boeken van deze auteur

Gratis inkijkexemplaar

Onze tips voor de Kinderboekenweek