Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Onder Hollandse heldenISBN:
9789024579105
Uitvoering:
Paperback
Omvang:
704 pag.
Verschenen:
06-10-2017

Onder Hollandse Helden bevat de meest spraakmakende interviews van journalist Frénk van der Linden. Bij elk verhaal vertelt Van der Linden wat er achter de schermen gebeurde en wat hij hiervan leerde.

Bestel veilig en betrouwbaar bij onze eigen webshop Boekenwereld.com en het boek wordt gratis bezorgd.

€ 25.99
Bestel

Hoe gaat het achter de schermen toe wanneer een journalist spreekt met Anouk, Johan Cruijff, Youp van ’t Hek, Freddy Heineken, Tommy Wieringa, Wende, Ahmed Aboutaleb, André Hazes en andere prominente Nederlanders? Wat zijn de gevoelige momenten? Welke conflicten spelen zich af?

 Al veertig jaar werkt Frénk van der Linden voor kranten, tijdschriften, radio- en tv-programma’s. Hij vertelt even onomwonden over gemaakte fouten en geleerde lessen als over zijn successen. Aan honderden schrijvers, sportmensen, musici, topondernemers en politici vroeg hij hoe zij leven en overleven. Het bracht hem verder – als vakman, maar ook als zoon van een vader en een moeder die na hun scheiding tientallen jaren geen woord meer met elkaar wisselden.

Onder Hollandse Helden is de wordingsgeschiedenis van een rasinterviewer en de weerslag van een persoonlijke zoektocht. Met vallen en opstaan verzamelde Frénk antwoorden op pijnlijke, bizarre en hilarische vragen. Waarom falen we in de liefde? Wie is God? Wat maakt je rijk? En waar vinden we geluk?

Met bijdragen van onder andere Geert Mak, Frits Bolkestein, Tatjana, Arnon Grunberg, Michiel Borstlap, Pieter Webeling, Wouter Bos en Matthijs van Nieuwkerk.

‘Frénk van der Linden is de gelijke geworden van legendarische interviewers als Bibeb en Ischa Meijer.’ de Volkskrant

ISBN:
9789024579105
Uitvoering:
Paperback
Omvang:
704 pag.
Verschenen:
06-10-2017

'Een kilo verhalen om je op te verheugen. Alleen al die inleiding… fantastisch.' 

Adriaan van Dis

'Dit boek is zonder overdrijving een cultuurhistorische mijlpaal. Het is een schets van het Nederland van de afgelopen halve eeuw, een ontleding van de Nederlandse media, en een zelfportret van één van onze belangrijkste journalisten.'

Boekhandel Stumpel, Almere

'Frénk van der Linden is een woordportrettist.'

Ralph Keuning, directeur museum De Fundatie

'Ik ken veel mensen die Frénk heeft geportretteerd, van Wouter Bos tot Gerrit Zalm. Stuk voor stuk werden ze pas echt inzichtelijk voor me door het lezen van die onthullende artikelen.'

Ferd Crone, PvdA-burgemeester Leeuwarden

'Móói boek.'

Matthijs van Nieuwkerk

'Dit is een boek dat iedereen zou moeten lezen, om meer te begrijpen van psychologie, de pers en ons land.'

Bram Bakker, Psychiater

'Soms pijnlijk openhartig. Dat levert interessant materiaal op, voor (aspirant)interviewers maar ook voor nieuwsconsumenten. Rijk boek.'

Villamedia

Gratis inkijkexemplaar

Onze tips voor een onvergetelijke zomer!