Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Thille DopSinds 1 januari 2015 run ik samen met redacteur Hannerlie Modderman het nieuwe kinderboekenfonds bij LS. Het opzetten van een nieuw fonds is mij niet geheel vreemd. Eerder heb ik Pimento en Moon (onderdeel van Overamstel) opgezet en uitgebouwd.

Omdat ik van verhalen houd, ben ik na de FMA (Frederik Muller Academie, nu MIM) geschiedenis gaan studeren. Na een aantal omzwervingen ben ik in de uitgeefbranche terechtgekomen, eerst bij een algemene uitgeverij in verschillende functies (onder andere pr en marketing), maar algauw bij een kinderboekenuitgeverij.

Als kind al was ik gek op lezen. Ik las zelfs de etiketten van alle potjes en pakjes die op tafel kwamen tijdens het eten. Het is eigenlijk dus niet zo verwonderlijk dat ik uitgever ben geworden. Vroeger zette ik de wekker om vier uur ’s nachts om toch maar verder te kunnen lezen in In de ban van de ring. Wel moest mijn oudere zus onder mijn bed kijken om te controleren of Gollem en de Zwarte Ruiters niet onder mijn bed verstopt zaten. Ook verslond ik alle boeken van Enid Blyton, de kinderboeken van mijn ouders – met prachtige titels als Een zesdaagse in de wigwam en Op jacht naar boeven en meerkoet – en de meisjesboeken van Cissy van Marxveldt. Eenmaal de kinderboeken ontgroeid, stapte ik moeiteloos over op de boeken uit de boekenkast van mijn ouders.

Nog steeds vind ik het fantastisch om heel divers te lezen én uit te geven: van mooie literaire YA-romans, spannende series, humoristische jeugdromans, spectaculaire non-fictie tot prachtige prentenboeken. De diversiteit van het kinderboek heeft mij steeds gefascineerd, en ik zoek ook altijd naar de verbinding tussen kwaliteit en commercie. Lezen is als reizen in je hoofd, en dat doe ik graag. Niet voor niets is reizen naar andere landen mijn tweede grote hobby. Na een vakantie in een ver oord of in een bruisende stad kom ik altijd met ideeën voor een nieuw boek terug.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang een GRATIS e-book bij je aanmelding en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.