Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Alles lijkt zoals het was van Frits Spits nu ook als uniek luisterboek



Vanaf morgen is Alles lijkt zoals het was van Frits Spits ook verkrijgbaar als luisterboek. Frits Spits heeft het boek zelf ingesproken.

Het papieren boek bevat naast het persoonlijke, maar toch ook zo universele verhaal van Frits Spits twee cd᾽s met de muziek die beschreven is in het boek. Frank Boeijen schreef voor dit boek zelfs speciaal een titelsong.  Uniek aan dit project  is dat van deze 22 nummers ook muziek-fragmenten in het luisterboek zijn verwerkt. Alle artiesten van wie nummers op de cd᾽s staan hebben hun medewerking hiervoor verleend.

Beluister hier het fragment: 

 

Over het boek

Na het overlijden van zijn vrouw Greetje krijgt muziek een andere rol voor Frits Spits. Hij had altijd al oor voor de teksten en de taal in de liedjes, nu begint hij ze meer en meer te koppelen aan gebeurtenissen en herinneringen uit zijn leven. Het zijn de meest recente Nederlandstalige liedjes van o.a. Diggy Dex, Yentl & De Boer, Veldhuis & Kemper, Kommil Foo en Anouk die Spits de weg wijzen naar die herinneringen. Hij is ze gaan opschrijven in Alles lijkt zoals het was: prachtige, intieme verhalen die een ode brengen aan het leven en de liefde.

Frits Spits (1948), radiomaker van het eerste uur, werd vooral bekend als presentator van het radioprogramma De Avondspits. Hij presenteert nu De Taalstaat op NPO Radio 1.  Hij is de auteur van De Standaards van Spits 1 en 2.  In oktober vorig jaar verscheen zijn bejubelde boek Alles lijkt zoals het was. Vorig jaar werd hij verkozen tot Radiomaker van de Eeuw.

 

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang een GRATIS e-book bij je aanmelding en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.