Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Ons volledige Castlefest-programma!Vanaf donderdag 1 augustus barst de fantasywereld die Castlefest heet weer los in Lisse. Vier dagen non-stop plezier. Vanaf vrijdag kun je terecht op onze twee locaties. Zo kun je ons vinden in de Castlefest Academy met al onze boekenvrienden, en op de Meadow Fields (stand 202 b+c). ieronder onze actuele programmering.

Ontmoet je favoriete auteurs bij de stand van Boekhandel Hoofdstuk Een en Uitgeverij Luitingh-Sijthoff! Adrian Stone (za + zo), Jeroen van Unen (za) en Jonathan Stroud (vr + za) zijn dit weekend aanwezig om hun boeken te signeren en al je vragen te beantwoorden. Ook kun je bij ons terecht voor de nieuwste fantasyboeken en interessante aanbiedingen.

 

 

 

Donderdag
Geen activiteiten gepland.

 

Vrijdag


18.30u  Interview en Q&A met Jonathan Stroud, auteur van Lockwood & Co. Voor lezers vanaf 10 jaar en iedereen die van fantastische griezelboeken houdt! Locatie: Meadow Fields, Castlefest Academy-tent

Speciaal voor Castlefest komt Jonathan Stroud (UK) naar Nederland om alles te vertellen over zijn fantastische boekenserie Lockwood & Co. Eeuwenoud kwaad, onopgeloste moorden, machtige geesten en sinistere stervelingen; Jonathan schrijft verhalen waarvoor je lang opblijft… wel met het licht aan want ’s nachts komen kwade geesten tevoorschijn! Het kleinste, meest ongeorganiseerde, maar zonder twijfel allerbeste bureau dat op geesten jaagt is Lockwood & Co. Medewerkers: de charismatische eigenaar Anthony Lockwood, boekenwurm George Cubbins en nieuwkomer Lucy Carlyle. De drie staan voor hun moeilijkste klus tot nu toe. Een berucht landgoed moet geestvrij worden gemaakt en geen van de vorige geestenjagers is ooit teruggekeerd. Het drietal moet al hun talenten inzetten om te strijden tegen de geest van de Schreeuwende Wenteltrap en… om in leven te blijven. Natuurlijk kun je al je vragen stellen aan Jonathan en na afloop je boek(en) laten signeren.

 

Zaterdag

11.30u Ontdek je volgende favoriete schrijvers: Jonathan Stroud en Jeroen van Unen over de mooiste fantasy voor iedereen vanaf 10 jaar die van lezen houdt! Locatie: Meadow Fields, Castlefest Academy-tent

Kom luisteren naar de verhalen over de Nachtuilen van Jeroen van Unen, een serie die zich afspeelt op een magisch eiland met de 16 -jarige Tobias en zijn vrienden in de hoofdrol. Het derde deel van deze magische en spannende serie is dit voorjaar verschenen. Jonathan Stroud zal vertellen over Lockwood & Co., het allerbeste bureau dat op geesten jaagt. Griezelig maar ook grappig! Samen gaan Jeroen en Jonathan in gesprek over magie en spoken, personages (wat is leuker als hoofdpersoon een kind of volwassene?) en natuurlijk kun je ook vragen stellen aan beide schrijvers. Aansluitend aan het interview zal er ook gelegenheid zijn voor signeren en natuurlijk is er gelegenheid om vragen te stellen.

15.15u Workshop worldbuilding met Jeroen van Unen, auteur van De Nachtuilen. Locatie: Meadow Fields, Castlefest Academy-tent

Deze workshop is een echte aanrader voor iedereen die wil starten of pas gestart is met het schrijven van eigen fantasy verhalen. Hoe creëer je een eigen wereld die geloofwaardig aandoet voor jouw lezers? Wat is belangrijk bij het uitwerken van een magiesysteem? Heb ik een landkaart nodig? Is er een afwijkend betaalsysteem? Wat maakt deze wereld uniek? En zo zijn er nog veel meer vragen die aan bod zullen komen. Tijdens deze workshop leer je niet alleen een mooie, maar ook een goede wereld te creëren en ga je samen met de andere deelnemers aan de slag met het ontwikkelen van een conceptwereld. De uitkomst is afhankelijk van jouw eigen creativiteit en fantasie! Jeroen van Unen (1990) is auteur van de Nachtuilen-serie, een geslaagde mix van fantasy en avontuur waarin hij de spannende grens tussen goed en kwaad opzoekt. Hij is geïnspireerd geraakt door boeken, games en zijn reizen naar Australië en Zweden. Aansluitend aan de workshop is er ook gelegenheid voor het stellen van vragen en signeren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang een GRATIS e-book bij je aanmelding en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.