Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Zin in Feelgood-schrijfwedstrijd 2022WORD JIJ ONZE NIEUWE FEELGOODAUTEUR?

Heb jij nou altijd al feelgood willen schrijven? Of ben je een heuse feelgoodveteraan en schrijf je al jaren heerlijke verhalen? Dan is dit ZEKER iets voor jou. Wij zijn op zoek naar een nieuwe feelgoodauteur die samen met ons aan een verhaal wil sleutelen, samen een omslag wil maken en samen een heerlijk e-book de feelgoodwereld in wil slingeren. De auteur met het beste en het leukste verhaal wint, natuurlijk! Hoewel wij absoluut geen twijfels hebben over de oneindige fantasie en creativiteit die jullie bezitten, vinden wij het leuk om zelf ook wat inspiratie toe te voegen…

Daarom presenteren wij het thema: IK VERTREK

Iedereen kent het programma, een serie reportages waarin Nederlanders, die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, gevolgd worden. Waar gaan ze naartoe? Waarom? En wat laten ze achter? Laat je inspireren door dit concept en verwerk het op jouw manier in jouw feelgoodverhaal.

We zijn heel benieuwd naar wat jullie gaan sturen en kunnen niet wachten om alles te gaan lezen!

DUS: doe mee aan onze Zin in Feelgood-schrijfwedstrijd georganiseerd door Uitgeverij Luitingh-Sijthoff  i.s.m. Vriendin en Audax (AKO, Bruna, BookSpot.nl)

Het Luitingh-Sijthoff feelgood-team leest alle inzendingen en stelt de longlist en de shortlist samen. Onze speciale (gast)jury kiest vanuit de shortlist de winnaar. De (gast)jury bestaat uit: Redacteur Rianne Koene (uitgeverij Luitingh-Sijthoff), Daniëlle Koudstaal (Audax), Ella Mae Wester (Vriendin) en auteur Tamara Haagmans.

 

Wat kun je winnen?

  • De winnaar krijgt een optiecontract voor de publicatie van het verhaal in elektronische boekvorm (e-book) plus professionele begeleiding bij het redigeren van het verhaal
  • Een feelgoodpakket t.w.v. €100,-

De voorwaarden in het kort:

  • Het korte verhaal telt tussen 20.000 en de 25.000 woorden
  • Het betreft een afgerond verhaal met titel
  • De volgende criteria zijn daarbij van belang: het idee/de plot met thema ‘Ik vertrek’, de schrijfstijl en de aanwezigheid van zgn. ‘feelgood’ verhaalelementen.
  • Verhalen kunnen uitsluitend digitaal worden ingestuurd in de vorm van een Word-bestand (.doc of .docx). Inzendingen op papier worden uitgesloten van deelname.
  • De uiterste datum voor inzenden is 1 september 2022.
  • Een deskundige jury selecteert een longlist (vijftien verhalen) en wordt vervolgd met een shortlist van 5 verhalen: de winnaar wordt op 1 november 2022 op feestelijke wijze bekendgemaakt.

Enthousiast? Lees dan hier alle voorwaarden voor deelname en inzending.

 

Tip van de redactie: abonneer je op onze speciale romannieuwsbrief en mis nooit meer onze updates en schrijftips!

 

Onze tips: