Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Zin in Feelgood-schrijfwedstrijd 2021Het is zover! De LONGLIST is bekend. Bekijk hier de volledige longlist. Dank voor jullie deelname! 

 

***

OP ZOEK NAAR: NIEUWE FEELGOODAUTEUR VOOR LS AMSTERDAM!

Heb jij nou altijd al feelgood willen schrijven? Of ben je een heuse feelgoodveteraan en schrijf je al jaren heerlijke verhalen? Dan is dit ZEKER iets voor jou. Wij zijn op zoek naar een nieuwe feelgoodauteur die samen met ons aan een verhaal wil sleutelen, samen een omslag wil maken en samen een heerlijk e-book de feelgoodwereld in wil slingeren. De auteur met het beste en het leukste verhaal wint, natuurlijk! Hoewel wij absoluut geen twijfels hebben over de oneindige fantasie en creativiteit die jullie bezitten, vinden wij het leuk om zelf ook wat inspiratie toe te voegen…

Daarom presenteren wij: DE DRIE ELEMENTEN die in het verhaal móéten zitten!

 • Huisje aan zee, op/aan het strand (Nederland of buitenland, mag allebei)
 • Een schatzoeker (bij- of hoofdpersonage)
 • Een gestrand huisdier

Hoewel deze drie elementen in het verhaal moeten zitten, mag je zelf bepalen hoe belangrijk ze zijn. Het plot mag je natuurlijk helemaal zelf bedenken. We zijn heel benieuwd naar wat jullie gaan sturen en kunnen niet wachten om alles te gaan lezen!

DUS: doe mee aan onze Zin in Feelgood-schrijfwedstrijd! Het Luitingh-Sijthoff feelgood-team leest alle inzendingen en stelt de longlist en de shortlist samen. Onze speciale (gast)jury kiest vanuit de shortlist de winnaar. De (gast)jury bestaat uit: uitgever Hedda Sanders en redacteur Rianne Koene van uitgeverij Luitingh-Sijthoff, Helma Koot van Hebban Fabulous Feelgood, Karin van der Lee van Feelgood Books, Hilde Veeren van de Elegance en auteur Anna Thomas (pseudoniem Marja West).

 

Wat kun je winnen?

 • De winnaar krijgt een optiecontract voor de publicatie van het verhaal in elektronische boekvorm (e-book) plus professionele begeleiding bij het redigeren van het verhaal
 • Een voorpublicatie in de Elegance

De voorwaarden in het kort:

 • Het korte verhaal telt tussen 18.000 en de 25.000 woorden
 • Het betreft een afgerond verhaal met titel
 • De volgende criteria zijn daarbij van belang: het idee/de plot, de schrijfstijl en de aanwezigheid van zgn. ‘feelgood’ verhaalelementen.
 • Verhalen kunnen uitsluitend digitaal worden ingestuurd in de vorm van een Word-bestand (.doc of .docx). Inzendingen op papier worden uitgesloten van deelname.
 • De uiterste datum voor inzenden is 31 juli 2021.
 • Een deskundige jury selecteert een longlist (vijftien verhalen) en wordt vervolgd met een shortlist van 5 verhalen: de winnaar wordt op 30 september op feestelijke wijze bekendgemaakt.

Enthousiast? Lees dan hier alle voorwaarden voor deelname en inzending.

 

Tip van de redactie: abonneer je op onze speciale romannieuwsbrief en mis nooit meer onze updates en schrijftips!

 

Onze tips: