Doe mee aan de korte-verhalenwedstrijd en win!

  •   
fantasywedstrijd

Heb jij talent voor het schrijven van fantasy of sciencefiction? Doe dan mee aan onze korte-verhalenschrijfwedstrijd en wie weet wordt jouw verhaal komend najaar gepubliceerd in fantasy & sf- magazine Eclips van Luitingh-Sijthoff!

Ook in 2016 is Luitingh-Sijthoff als grootste fantasy & sciencefiction-uitgever van Nederland aanwezig op Elfia Haarzuilens en kun je bij ons terecht voor een meet & greet met een van je favoriete auteurs. Schuilt er in jou ook een groot fantasy-schrijver? Kun je wat leuks verzinnen rondom het Elfia-thema Time & Space? Stuur dan voor 28 maart 2016 jouw verhaal in. De winnaar wordt op zaterdag 23 april 2016 op Elfia bekendgemaakt.

 

UPDATE

Inmiddels zijn de winnaars bekendgemaakt,hieronder de jurybeoordelingen top 8, in willekeurige volgorde:

 

  • Abram Hertroys – Peddelaars: De opening waarin het hoofdpersonage zijn eigen ouders begraaft is een echte trigger en met de (uiteindelijk) onverwachte schurk eindigt Peddelaars met een leuke plottwist.
  • Annemieke van de Westelaken – Een ludieke handel: Wat een leuk en verrassend idee om de hoofdpersoon tijd en ruimte te laten verkopen. Dit verhaal is ironisch doch grappig.
  • Django Mathijsen & Anaïd Haen – Verstilde liefde: Een moeder die getrouwd lijkt te zijn met haar werk en haar kind niet ziet opgroeien is het hart van dit verhaal. Maar toch blijkt uiteindelijk dat moederliefde sterker is dan welke soort liefde dan ook.
  • Filip Camerman – Nanotor: Een verhaal met vaart dat het futuristische en beangstigende van een (mogelijke) toekomstige werkelijkheid toont.
  • Rene van Dijk – In tijd verborgen: Duiken in het verleden op zoek naar waardevolle schatten, om ze vervolgens in het heden te verkopen… De moderne piraten van onze tijd.

 

Winnaars

 

3 – Jasper Boudry – Kind van vele werelden

  • Door het unieke taalgebruik van deze tijdreizende cowboys kwam dit verhaal al snel tot leven.

 

2 – Sophia Drenth – Fragmenten

  • Interessant gebruik van het thema: het idee dat de beste man soms jaren moet wachten tot zijn geliefde besluit weer eens op te duiken is erg aangrijpend.

 

1 – Liselotte Schoevaart – Nieuw Schiermonnikoog

  • Dit verhaal doet me een beetje denken aan het sciencefiction boek We van Yvgeny Zamyatin, waarin de staat bepaalt wat er precies wanneer gebeurt. Nu de tijd in dit verhaal terugloopt, en daarmee ook de agenda’s van mensen, is dit verhaal een erg interessante twist op het thema time & space.