stages

Stages

MET SPOED GEZOCHT: geweldige stagiair (m/v) @ redactie LS!

Verdwijnen in een boek, in een verhaal. Een van de fijnste dingen die er zijn. Vind jij dat ook, en wil je graag weten wat er allemaal gebeurt vóór je een boek kunt gaan lezen? Dan is dit je kans!

de redactie volwassen fictie en non-fictie van uitgeverij Luitingh-Sijthoff is met spoed op zoek naar een geweldige stagiair(e)!

Mooi. Maar wie zijn jullie?

Luitingh-Sijthoff heeft een breed fonds en geeft boeken uit binnen de genres romans, thrillers, fantasy, YA, kinderboeken en non-fictie. Je kent ons van topauteurs als Dan Brown, George R.R. Martin, Stephen King,
Jill Mansell, Graeme Simsion, Samuel Bjørk en Tony Crabbe. Of van Nederlandse auteurs als Floortje Zwigtman, Walter Lucius, Thomas Olde Heuvelt en Marcel Vaarmeijer. (Of je kent ons niet, maar wel Het Rosie project, het ‘darmenboek’, De kleine walvis – Prentenboek van het Jaar 2017 – of Game of Thrones).

Leuk. Maar wie of wat zoeken jullie?

Jou. Want jij houdt in de eerste plaats van boeken. In de breedste zin van het woord. Een mooie zin, goed papier, tof omslag, dát. Ruiken aan een boek vind je niet vreemd. Of je vindt het in ieder geval geen probleem wanneer wij dat doen.
Dat je zelfstandig kunt werken, stressbestendig bent en graag en veel initiatief toont, hoeven we jou niet uit te leggen. Je ziet wat er moet gebeuren en gaat aan de slag. Moet je hoofd daarbij uit de boeken en de mouwen worden opgestroopt, dan denk jij: kom maar op. Want jij vindt je HBO- of universitaire opleiding fantastisch, maar wilt nu toch wel eens weten hoe de boel er in de praktijk aan toe gaat. Je bent daarbij bereid je studiegenoten een halfjaar in te ruilen voor het leukste team in het hele boekenvak (maar écht).
Tot slot: je bent leergierig en nieuwsgierig. Van Tweede Kamer- tot missverkiezingen: jij weet ervan. En je weet ook hoe je zoiets de digitale wereld in slingert. Met een lekkere tekst erbij. Die je zelf hebt geschreven, want dat kun jij namelijk ook. In foutloos Nederlands bovendien. Kortom: jij bent de beste stagiair(e) die we nog nooit hadden. Kom hier!

Klinkt goed. Wat ga ik doen?

Je ondersteunt de redactie, vraagt manuscripten aan, verwerkt ze. Je leest mee met Nederlandse en buitenlandse manuscripten. Je schrijft flapteksten, leesrapporten, promotie- of webteksten. Je belt, notuleert, kopieert, neemt de telefoon op. In het Engels desnoods, want ook daar ben je goed in. Je werkt mee aan de redactie van promotiemagazines, je vraagt beeldmateriaal aan, je bindt een drukproef in. En nog een. Je hebt contact met buitenlandse uitgevers en agenten, je ondersteunt bij evenementen en boekpresentaties, je verstuurt post van Lutjebroek tot Los Angeles. Je houdt, kortom, heel wat ballen in de lucht en weet bovenal alle fouten uit deze tekst te vissen. Zonder moeite, en liefst met een goede grap erbij. We lachen hier namelijk graag. En veel.

Ben jij die geweldige stagiair(e)? Dan hopen we dat je voor 6 maanden bij ons aan de slag wilt gaan én dat je op 1 maart 2017 kunt beginnen. Graag ontvangen we je reactie met motivatie en cv zo snel mogelijk. Stuur deze in een mail aan Ilona van Braam: ivanbraam@lsamsterdam.nl.

(Nieuwsgierig geworden? Je kunt ons vinden op www.lsamsterdam.nl, Facebook.com/lsamsterdam en https://www.instagram.com/lsamsterdam/  – en ja, daar staan we ook met onze hoofden op!)

PS: Wil jij ook ons team voor een half jaar komen versterken, maar ben je pas later dit jaar beschikbaar?
Dan komt dat goed uit! We hebben vanaf 1 augustus of 1 september weer plek voor geweldige stagiair(e)s op

-de redactie Kind & Jeugd
-de redactie Volwassen fictie & non-fictie
-de afdeling Marketing & Promotie

We ontvangen graag je motivatie en cv! Stuur deze naar Ilona van Braam: ivanbraam@lsamsterdam.nl