Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Frank van de Goot

Frank van de Goot

Als Nederlands bekendste (forensisch) patholoog was en is dr. F.R.W. (Frank) van de Goot betrokken bij vele onderzoeken naar doodsoorzaken en vermissingen. Door zijn enorme kennis en ervaring op deze gebieden wordt hij regelmatig uitgenodigd in radio- en TV programma’s zoals talkshows en documentaires.

Zijn bevlogenheid in combinatie met een bijzonder gevoel voor humor staan garant voor hoge kijk- en luistercijfers. Datzelfde geldt voor lezingen en cursussen die vanuit het hele land en door vele verschillende bedrijven of instanties worden aangevraagd.

Frank van de Goot is ‘bij het grote publiek’ vooral bekend vanwege zijn werkzaamheden als patholoog. Geen ‘forensisch patholoog’ want: ‘’Patholoog is een beschermd beroep en daar kan je niet zomaar iets voor zetten.’’ Om toch onderscheid te maken tussen een ‘gewone’ patholoog zoals we deze kennen uit bijvoorbeeld een ziekenhuis, wordt ‘forensisch’ er tussen haakjes voor gezet.

Maar hij verricht niet alleen secties. Hij beoordeelt onder meer documenten en dossiers om na te gaan of bijvoorbeeld procedures correct zijn gevolgd en bevindingen juist zijn geïnterpreteerd. Vaak gaat het dan om contra-expertises.

Ten aanzien van deze contra-expertises werken Frank van de Goot en Sonja Veldthuis, als deskundige van het FDRB, nauw samen. Tijdens onderzoeken versterken zij elkaar doordat beiden een zaak vanuit verschillend perspectief benaderen, en zich daarbij richten op afzonderlijke aspecten, die in combinatie met elkaar leiden tot een eensluidende conclusie of tot een verschil in opvatting.

Door kritisch te zijn en opties open te houden tot deze één voor één kunnen worden geëlimineerd, wordt onder meer het risico op tunnelvisie tot een minimum beperkt.

Terug naar boven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang een GRATIS e-book bij je aanmelding en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.