Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

De erfgenamen


Ildefonso Falcones

ISBN:
9789021023144
Uitvoering:
Paperback
Omvang:
864 pag.
Verschenen:
18-04-2019

De erfgenamen is een bruisend, krachtig epos vol kleurrijke karakters dat alle 650 bladzijden boeit – en dat een prachtig einde heeft. 

Bestel veilig en betrouwbaar bij onze eigen webshop Boekenwereld.com.

€ 17.5
Bestel

De erfgenamen van Ildefonso Falcones is het majestueuze vervolg op de bestseller De kathedraal van de zee, maar is volledig los daarvan te lezen. Vrijheid en de ongewisse strijd om het bestaan zijn de hoofdthema’s in dit boek. De setting is intrigerend: rond 1400 wordt de stad Barcelona steeds machtiger door de bloeiende handel en scheepvaart. Tegelijk wint de kerk aan invloed en is er voortdurend strijd tussen zowel edelen en koningen van de verschillende rijken, als tussen die edelen en koningen onderling. Tegen die achtergrond vertelt Ildefonso Falcones het pakkende, avontuurlijke verhaal over twee vrienden. Bernat, de zoon van Arnau (uit De kathedraal van de zee), begint als kaperkapitein; zijn vriend Hugo werkt noodgedwongen voor de aartsvijand van Arnau. Hun leven staat steeds op z’n kop door liefdesperikelen, intriges en machtswisselingen in Catalonië. Is hun vriendschap tegen dit alles bestand? 

Ildefonso Falcones komt uit Barcelona. Zijn historische romans wonnen verschillende literaire prijzen in Spanje en werden internationale bestsellers. De kathedraal van de zee is verfilmd als historische dramaserie, en ook de verfilming van De erfgenamen is in voorbereiding.

ISBN:
9789021023144
Uitvoering:
Paperback
Omvang:
864 pag.
Verschenen:
18-04-2019

'Falcones slaagt erin de lezer helemaal onder te dompelen in de middeleeuwen.' 

La Vanguardia

'Met aanstekelijk plezier en met veel gevoel voor detail voert Falcones je een tijd binnen waarin de weerstand groeide tegen de standenmaatschappij die Barcelona toen nog was.'

NBD Biblion

Gratis inkijkexemplaar

Onze tips voor een onvergetelijke zomer!